Malzemeler:
3 yumurta
1 portakal
1 su b. toz şeker
1/3 su b. süt
3/4 su b. sıvıyağ
3 su b. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su b. kırılmış fındık
2 çorba k. kakao
Hazırlanışı:
- Fırın 180 dereceye ayarlanır.
- Portakalın kabuğu rendelenip şeker ile karıştırılır.
- Yumurtalar eklenir ve mikser ile kabarıp beyazlaşana kadar çırpılır.
- Portakalın suyu sıkılır, bir su bardağına aktarılır ve bardağın geri kalanı süt ile doldurulur. Karışım keke eklenir ve karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın diğer malzemelere eklenir ve düşük hızda karıştırılır.
- Fındık eklenip karıştırılır.
- Karışımın üçte birine ayrı bir kaba alınarak kakao eklenir.
- İki ayrı karışım yağlanıp unlanmış kek kalıbına desenli olacak şekilde dökülür.
- Isıtılmış fırında yaklaşık yarım saat, ya da kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca isteğe göre üzerine pudra şekeri serpilebilir ya da portakal suyu dökülebilir.
Ben şahsen denedim, herkese tavsiye ederim :) Özellikle çayın veya sütün yanına çok güzel oluyor. Teşekkürler Burulça.
YanıtlaSil