Malzemeler:
1 kabak
5 dilim kepekli ekmek
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, nane, kekik
1 tutam maydanoz
4 çorba k. yoğurt
Sarımsak veya sarımsak tozu
Hazırlanışı:
- Izgara tavasına biraz zeytinyağı dökülüp ekmek dilimlerinin her iki yanı kızartılır.
- Bu sırada kabak ince yuvarlaklar halinde doğranır, 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Ekmekler tavadan alındıktan sonra kabaklar tavaya dizilir ve dilimlerin her iki tarafı da kızartılır.
- Maydanoz doğranıp yoğurt ile karıştırılır. İstenirse içine sarımsak eklenebilir.
- Kızarmış ekmeklerin üzerine kabak dilimleri dizilip yoğurt gezdirilir, ve birer yaprak maydanoz ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder