19 Kasım 2013 Salı

Kabaklı ekmek dilimleri

Kabak için farklı bir sunum arıyorsanız, bu ekmek dilimlerini hazırlayıp aperatif ya da atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk yenebileceği gibi yoğurt yerine mozerella veya krem peynirle de hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kabak
5 dilim kepekli ekmek
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, nane, kekik
1 tutam maydanoz
4 çorba k. yoğurt
Sarımsak veya sarımsak tozu

Hazırlanışı:
  • Izgara tavasına biraz zeytinyağı dökülüp ekmek dilimlerinin her iki yanı kızartılır.
  • Bu sırada kabak ince yuvarlaklar halinde doğranır, 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Ekmekler tavadan alındıktan sonra kabaklar tavaya dizilir ve dilimlerin her iki tarafı da kızartılır.
  • Maydanoz doğranıp yoğurt ile karıştırılır. İstenirse içine sarımsak eklenebilir.
  • Kızarmış ekmeklerin üzerine kabak dilimleri dizilip yoğurt gezdirilir, ve birer yaprak maydanoz ile süslenir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder