1 Kasım 2013 Cuma

Kurutulmuş domatesli ıspanaklı börek



Malzemeler:

1 paket hazır yufka
450 g dondurulmuş doğranmış ıspanak (1 kg ayıklanmamış ıspanağa eşit)
1 büyük soğan
100 g beyaz peynir
2 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Süt
7-8 adet kurutulmuş domates
Tuz, karabiber, pul biber
Çörekotu

Hazırlanışı:

  • Ispanaklı iç için: Soğanlar yemeklik doğranıp bir tencerede zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Ispanak da eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Beyaz peynir ufalanıp pişen ıspanağa eklenir. Bu karışımın tuzu kontrol edilip beyaz peynirin tuzu yeterli değilse biraz tuz eklenebilir. Karabiber eklenir.
  • Kurutulmuş domatesler doğranıp ıspanağa eklenir.
  • Harç için: Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, 1 yumurta, diğer yumurtanın akı ve bir tutam tuz karıştırılır. Karışım, boza kıvamında olacak kadar süt eklenir. Artan yumurta sarısı böreğin üzerine sürülmek üzere ayrılır.
  • Bir börek tepsisi yağlanır ve bir kat yufka uçları dışarıda kalacak şekilde serilip üzerine harcın bir kısmı sürülür.
  • İkinci ve üçüncü kat yufkalar buruşturularak tepsinin dışına taşmayacak şekilde serilir ve üstlerine harç sürülür.
  • Ispanaklı iç, suyu kaldıysa alınmadan yufkanın üzerine yayılır.
  • Kalan 3 yufka da aynı şekilde serilir. En üst katın üzerine kalan harca yumurta sarısı ve biraz pul biber karıştırılarak sürülür. Üzerine çörekotu serpilir.
  • Fırında 180-200 derecede içi iyice pişip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder