Malzemeler:
8 adet kare şeklinde milföy hamuru
2 orta boy elma
3 mürdüm eriği
2 kuru incir
3 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı bal
Yarım limonun suyu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı toz karanfil
Hazırlanışı:
- Fırın 180 dereceye ayarlanır. Milföy hamurları fırın tepsisine bir fırın kağıdının üzerine ayrı ayrı dizilir ve çözülmeye bırakılır.
- Erikler ve kuru incirler küçük küçük doğranır, elmalar rendelenir.
- Bir tencereye alınan meyvelere şeker, tarçın, karanfil, zencefil, limon suyu, bal eklenip karıştırılır ve yaklaşık 10 dakika pişirilir.
- Karışım biraz soğuduktan sonra milföylerin dördünün üzerine, her birine yaklaşık 1,5-2 çorba kaşığı dolusu düşecek şekilde paylaştırılır.
- Diğer dört milföy hamuru üstlerine kapatılıp kenarları çatal ile bastırarak yapıştırılır. Üstlerine çatal ile birkaç delik açılır.
- Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülüp biraz şeker serpilir ve tepsi fırının orta rafına yerleştirilir.
- Üstü iyice kızardığında fırından alınır, sıcak servis edilir. Yanında vanilyalı dondurma da olursa parmaklarla beraber yenir. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder