21 Kasım 2013 Perşembe

Elmalı erikli milföy

Dilerseniz bu tarifteki reçeli hazırlamak yerine annemin erik reçelini milföylerin arasına koyup deneyebilirsiniz! Elinizde bulunan çok tatlı olmayan başka bir reçel de işinizi görecektir :)

Malzemeler:

8 adet kare şeklinde milföy hamuru
2 orta boy elma
3 mürdüm eriği
2 kuru incir
3 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı bal
Yarım limonun suyu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı toz karanfil

Hazırlanışı:
  • Fırın 180 dereceye ayarlanır. Milföy hamurları fırın tepsisine bir fırın kağıdının üzerine ayrı ayrı dizilir ve çözülmeye bırakılır.
  • Erikler ve kuru incirler küçük küçük doğranır, elmalar rendelenir.
  • Bir tencereye alınan meyvelere şeker, tarçın, karanfil, zencefil, limon suyu, bal eklenip karıştırılır ve yaklaşık 10 dakika pişirilir.
  • Karışım biraz soğuduktan sonra milföylerin dördünün üzerine, her birine yaklaşık 1,5-2 çorba kaşığı dolusu düşecek şekilde paylaştırılır.
  • Diğer dört milföy hamuru üstlerine kapatılıp kenarları çatal ile bastırarak yapıştırılır. Üstlerine çatal ile birkaç delik açılır.
  • Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülüp biraz şeker serpilir ve tepsi fırının orta rafına yerleştirilir.
  • Üstü iyice kızardığında fırından alınır, sıcak servis edilir. Yanında vanilyalı dondurma da olursa parmaklarla beraber yenir. :)
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder