9 Kasım 2013 Cumartesi

Balkabaklı kup

Balkabaklı keki yaptıktan sonra artan balkabağı püresini ve kremayı değerlendirmek için aklıma böyle bir çözüm geldi. Kremayı daha yoğun hale getirmek için biraz da kaymak ekledim. Krema tarifini kaymakla beraber tekrar yazıyorum, ama geri kalan malzemeler kekte de kullandıklarımla aynı. Siz tatlıyı baştan hazırlıyorsanız püre ve baharat karışımı tariflerini burada bulabilirsiniz.


Malzemeler:

1 çorba k. kaymak
100 g labne peyniri
35 g tereyağı
1/2 su b. pudra şekeri
1 çay k. vanilya
1,5 su b. balkabağı püresi
1,5 tatlı k. pumpkin pie spice
Ceviz

Hazırlanışı:

  • Labne, tereyağ, pudra şekeri, vanilya ve kaymak karıştırılıp pürüzsüz bir krema elde edilinceye kadar çırpılır.
  • Balkabağı püresine baharat karışımı eklenip karıştırılır.
  • Cam bardaklara bir sıra balkabağı püresi bir sıra krema olacak şekilde dağıtılır. En üste ufalanmış ceviz serpilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder