27 Kasım 2013 Çarşamba

Bol domatesli mercimekli bulgur pilavı


Malzemeler:

1 su b. pilavlık bulgur
1 su b. haşlanmış yeşil mercimek
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 yemek k. domates-biber salçası
1 büyük domates
5-6 adet kurutulmuş domates
2,5 su b. sıcak su
1 et/tavuk/sebze bulyon
Yarım çay b. zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
  • Mercimekler önceden haşlanmadıysa yarım saat kadar haşladıktan sonra süzülür.
  • Soğan yemeklik doğranır ve bir tenceredeki zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur.
  • Sarımsak ince doğranıp tencereye eklenir ve birkaç kez çevrilir.
  • Salça eklenip 1 dakika kadar kavrulur.
  • Bulgur ile mercimek tencereye alınır ve 1 dakika daha kavrulur.
  • Bu sırada domates küp küp doğranıp tencereye eklenir.
  • Su ile bulyon eklenip karıştırılır.
  • Kurutulmuş domatesler doğranıp pilava eklenir.
  • Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. (Yaklaşık 20 dakika)
  • Suyunu çekince pilavın altı kapatılıp tencerenin üzerine kağıt havlu serilir, kapağı kapatılır ve 15 dakika demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun :)

1 yorum: