Malzemeler:
1 su b. pilavlık bulgur
1 su b. haşlanmış yeşil mercimek
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 yemek k. domates-biber salçası
1 büyük domates
5-6 adet kurutulmuş domates
2,5 su b. sıcak su
1 et/tavuk/sebze bulyon
Yarım çay b. zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
- Mercimekler önceden haşlanmadıysa yarım saat kadar haşladıktan sonra süzülür.
- Soğan yemeklik doğranır ve bir tenceredeki zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur.
- Sarımsak ince doğranıp tencereye eklenir ve birkaç kez çevrilir.
- Salça eklenip 1 dakika kadar kavrulur.
- Bulgur ile mercimek tencereye alınır ve 1 dakika daha kavrulur.
- Bu sırada domates küp küp doğranıp tencereye eklenir.
- Su ile bulyon eklenip karıştırılır.
- Kurutulmuş domatesler doğranıp pilava eklenir.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. (Yaklaşık 20 dakika)
- Suyunu çekince pilavın altı kapatılıp tencerenin üzerine kağıt havlu serilir, kapağı kapatılır ve 15 dakika demlenmeye bırakılır.
En sevdiğim yemeklerden biri! Teşekkürler :)
YanıtlaSil