Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 ekşi elma
6-7 sap taze soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Dereotu
Zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
- Patatesler tencerede veya mikrodalgada iyice yumuşayana kadar pişirilir, soğuk sudan geçirilir ve soyulur. Mikrodalgada pişirmek için üzerlerine çatal ile 3-4 delik açtıktan sonra mikrodalgaya konulur. 4 patatesin pişmesi yaklaşık 15 dakika sürecektir. Arada durdurup çevirirseniz eşit pişer ve patateslerin durumunu kontrol edebilirsiniz.
- Maydanoz, taze soğan ve dereotu ince doğranır; sarımsak ezilir; elma doğranır. Bunlar ile zeytinyağı, limon suyu ve baharatlar patatese eklenip karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder