1 Kasım 2013 Cuma

Mantarlı şarap soslu "ayyaş tavuk"


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
4 domates
200 g mantar
Yarım su bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber, pul biber, reyhan
Yarım çorba kaşığı un
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Tavuk göğüsleri uzunlamasına ortadan ikiye bölünür, tuz ve karabiber ile baharatlandırıldıktan sonra bir tavada az zeytinyağında iki tarafı da kızarana kadar pişirilir.
  • Bu sırada domatesler küp küp, mantarlar şerit şerit doğranır.
  • Tavuklar tavadan alınıp kenara konur. Tavada yağ kalmadıysa biraz daha eklenir ve domates,  reyhan ve pulbiber konulup domatesler suyunu verip bir sos oluşturana kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Mantarlar tavaya alınıp karıştırılır.
  • Şarap da eklenip 5 dakika pişirilir.
  • Sos tavanın bir kenarına toplanıp içine un eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Tavuk da tavaya alınır ve yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Blog'daki denediğim ilk tarif oldu. Yediğim en lezzetli tavuklardan biriydi! Ellerine sağlık Burulça :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de ellerine sağlık Ezgican, beğenmene çok sevindim :)

      Sil