Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
4 domates
200 g mantar
Yarım su bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber, pul biber, reyhan
Yarım çorba kaşığı un
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Tavuk göğüsleri uzunlamasına ortadan ikiye bölünür, tuz ve karabiber ile baharatlandırıldıktan sonra bir tavada az zeytinyağında iki tarafı da kızarana kadar pişirilir.
- Bu sırada domatesler küp küp, mantarlar şerit şerit doğranır.
- Tavuklar tavadan alınıp kenara konur. Tavada yağ kalmadıysa biraz daha eklenir ve domates, reyhan ve pulbiber konulup domatesler suyunu verip bir sos oluşturana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Mantarlar tavaya alınıp karıştırılır.
- Şarap da eklenip 5 dakika pişirilir.
- Sos tavanın bir kenarına toplanıp içine un eklenir ve iyice karıştırılır.
- Tavuk da tavaya alınır ve yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirilir.
Blog'daki denediğim ilk tarif oldu. Yediğim en lezzetli tavuklardan biriydi! Ellerine sağlık Burulça :)
YanıtlaSilSenin de ellerine sağlık Ezgican, beğenmene çok sevindim :)
Sil