21 Kasım 2013 Perşembe

Burgulu milföy çubukları

Bir önceki tarifimdeki elmalı erikli milföyü hazırlarken iki milföy hamuru fazla gelince bunu yapmak aklıma geldi. Çay-kahve yanında sunulabilecek şık bir atıştırmalık :)


Malzemeler:

2 adet milföy hamuru
Yarım yumurta sarısı
1,5 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı vanilin
Pudra şekeri

Hazırlanışı:

  • Fırın 180 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisine bir fırın kağıdı serilir.
  • Oda sıcaklığında çözülmüş milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Hamurdan 0,5 cm kalınlığında şeritler kesilir. Her bir şerit bir ucundan tutarken kendi etrafında 360 derece çevrilerek fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üstlerine vanilyayla karıştırılan toz şeker serpilir ve fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra üstlerine pudra şekeri serpilir. İsterseniz biraz tarçın da serpebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder