4 Kasım 2013 Pazartesi

Hindistan cevizi kaplı limonlu kurabiye topları


Malzemeler:

2 yumurta
125 g yumuşatılmış tereyağı
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Limon kabuğu rendesi
Hindistan cevizi

Hazırlanışı
  • Fırın 190 dereceye ayarlanır, bir fırın tepsisine fırın kağıdı serilir.
  • Yumurtaların sarıları, tereyağı ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  •  Limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Varsa birkaç damla limon aroması da kullanılabilir.
  •  Un, vanilya, kabartma tozu eklenir ve iyice yoğurulur.
  • Misket büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Bunlar önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılarak fırın tepsisine dizilir ve fırına verilir. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder