2 yumurta
125 g yumuşatılmış
tereyağı
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra
şekeri
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Limon kabuğu rendesi
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
- Fırın 190 dereceye ayarlanır, bir fırın tepsisine fırın kağıdı serilir.
- Yumurtaların sarıları, tereyağı ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Varsa birkaç damla limon aroması da kullanılabilir.
- Un, vanilya, kabartma tozu eklenir ve iyice yoğurulur.
- Misket büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Bunlar önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılarak fırın tepsisine dizilir ve fırına verilir. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder