Malzemeler:
1,5 su b. balkabağı püresi
3/4 su b. su
1 küçük soğan
2 su b. sebze suyu
Yarım tatlı k. tarçın
1/4 tatlı k. muskat rendesi
1 su b. yağsız süt
Yarım tatlı k. karabiber
Taze soğan
Hazırlanışı:
- Büyük bir tencerede çeyrek su bardağı su kaynatılıp soğan eklenir ve yaklaşık 3 dakika, yumuşayana kadar pişirilir.
- Suyun geri kalanı, sebze suyu, balkabağı püresi, tarçın, karabiber ve muskat eklenir.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
- Süt eklenip ısınana kadar pişirilir, ama kaynatılmaz.
- Doğranmış taze soğan ve karabiber ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder