6 Kasım 2013 Çarşamba

Balkabağı püresi


Mevsim sonbahar olunca ben de balkabağı çılgınlığına teslim ettim kendimi… Direk kabak tatlısında da kullanılabileceği gibi, püre haline getirilip kolayca saklanabildiğinden birçok yiyeceğe anında tat katmak için mükemmel bir malzeme balkabağı. Buzdolabınızda balkabağı püreniz olduğu sürece kim tutar sizi! Starbucks’a taş çıkartan bir pumpkin spice latte, güne eğlenceli bir başlangıç yapmanızı sağlayacak balkabaklı pancake, leziz bir balkabağı çorbası, sonbahar denince akla gelen pumpkin pie veya önümüzdeki günlerde blogumda da tarifini bulabileceğiniz balkabaklı kek yapımında kullanabilirsiniz.

Aşağıda balkabağı püresi ve balkabaklı birçok tarifte kullanılan pumpkin pie spice baharat karışımı tariflerimi bulabilirsiniz. Balkabağı çorbası gibi tuzlu yemeklerde de kullanılabilmesi açısından şeker kullanmadım. Püreyi dilediğiniz miktarda hazırlayıp buzlukta saklayabilir, çeşitli tariflerde kullanabilirsiniz.


Malzemeler:
1,5-2 kg balkabağı
Karanfil

Hazırlanışı:
  • Temizlenmiş ve soyulmuş balkabağını eşit parçalar halinde dilimleyin ve bir tencereye dizin.
  • Tencerenin dibine 1 su bardağı kadar su ve birkaç karanfil ekledikten sonra yaklaşık 25 dakika, çatal batırdığınızda dağılacak hale gelinceye kadar kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Piştikten sonra fazla suyu süzün, karanfilleri çıkarın ve blender veya çatal yardımı ile balkabaklarını pürüzsüz bir püre haline gelinceye dek ezin.
  • Soğuduktan sonra püreyi buzdolabında 4 gün saklayabilir veya buz kalıplarına ya da buzdolabı poşetlerine doldurup dondurabilirsiniz.
Pumpkin pie spice:
2 çorba kaşığı toz tarçın, 1 çorba kaşığı zencefil rendesi, yarım tatlı kaşığı yenibahar, yarım tatlı kaşığı toz karanfil karıştırılır ve kapalı bir kapta saklanır. (http://www.parade.com/157763/lorilange/how-to-make-pumpkin-pie-spice/)

Balkabağı püresini kullanmanın 50 yolu:
http://www.52kitchenadventures.com/2012/10/31/50-ways-to-use-up-leftover-pumpkin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder