31 Ekim 2013 Perşembe

Çikolatalı makaron

İtiraf ediyorum, ilk denemem olduğu ve kıvamını tutturabileceğimden emin olmadığım için bu makaronları sıfırdan değil de Carte D'or çikolatalı makaron karışımını kullanarak yaptım. Bence ilk deneme için fena sayılmazlar, bir dahaki sefere kendim yapabileceğim konusunda ümitliyim :)


Malzemeler:
 
Carte D'or Çikolatalı Makaron kek karışımı
2 adet orta boy yumurtanın akı (fazla olursa makaronların üzeri çatlak oluyormuş bu yüzden büyük yumurta kullanmayın)
100 ml süt

Hazırlanışı:

  • Çikolatalı dolgu için: Süt kaynatılır ve çikolatalı dolgu karışımı eklenip çırpma teli ile karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır.
  • Çikolatalı makaron için: Oda sıcaklığındaki 2 yumurta akı, cam bir kasede mikserin orta ayarında en az 4 dakika çırpılır. Elde edilen karışım, kase ters çevrildiğinde akmadan yerinde duruyor olmalıdır. Kullanılan yumurtaların taze olması ve yumurta sarısının karışmaması önemlidir.
  • Çikolatalı makaron karışımı köpürtülen yumurta akına eklenir ve karışım homojen hale gelene kadar tahta bir kaşık ile aşağıdan yukarıya doğru, yavaşça ve kısa bir süre karıştırılır. Fazla karıştırılmamalıdır çünkü aksi takdirde karışım sulanıp tepside fazla yayılacaktır.
  • Fırın 50 dereceye ayarlanır. (en düşük ısı ayarı)
  • Bir kaşık veya krema torbası yardımı ile karışım fırın tepsisine serilmiş bir fırın kağıdının üzerine eşit aralıklar ile 24 parça halinde dağıtılır.
  • Makaronlar, üstlerinin kuruması için fırının orta rafında 20 dakika boyunca 50 derecede; daha sonra fırından çıkarılmadan 20 dakika boyunca 150 derecede pişirilir.
  • Fırından alınan makaronlar en az 5 dakika soğumaya bırakıldıktan sonra kağıttan ayrılır. Her bir makaronun düz olan yüzeyine eşit miktarda çikolatalı dolgu sürülür ve ikişer ikişer birleştirilir.
  • Buzdolabında en az 1 saat bekletildikten sonra servis edilir. Makaronların nemden etkilenmemesi için kapalı bir kapta muhafaza edilmesi gerekmektedir.
  • Makaronlar, 2 gün içerisinde tüketilmelidir. İstenirse makaronlar birbirine değmeyecek şekilde derin dondurucuya konup, yeneceği zaman önceki geceden buzdolabına indirilebilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder