Malzemeler:
2 litre su
1 su bardağı nişasta (mısır ya da buğday olabilir, biz mısır nişastası kullandık)
Pudra şekeri (istenildiği kadar)
Gül suyu
Kırmızı gıda boyası (aktarlarda satılıyor)
Hazırlanışı:
- Soğuk su ve nişasta bir tencerede nişasta iyice karıştırılır.
- Tencere orta ateşte yanan ocağa alınır ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılır.
- Karışım iki parmak kalınlığında olacak şekilde ıslatılmış yayvan bir kaba aktarılır.
- Soğuması için buzdolabında 6 saat bekletilir. Bu sırada üzerinin kurumaması için üzerine temiz bir bez örtüp biraz su dökmeniz önerilir.
- Bu sırada tatlının üzerine eklenecek malzemeler hazırlanır. 1 litre soğuk suya çay kaşığının ucuyla gıda boyası ve 4 çorba kaşığı gül suyu eklenir.
- Karsambaç için buzu blender'dan geçirebilirsiniz. Ya da buzları bir poşede koyup ezebilirsiniz. Kışın da taze kar kullanmak eğlenceli olabilir :)
- Buzdolabından çıkan nişastalı muhallebi küçük küplere bölünür ve kaselere konulur. Üzerine hazırlanan kırmızı sudan dökülür, karsambaç ve pudra şekeri eklenir. İsterseniz doğranmış muz da ekleyebilirsiniz.
Harika hazirlanmis, cok tesekkurler Burulca hanim. Yeni tariflerinizi heyecanla bekliyorum..
YanıtlaSil