4 adet dana fileto
2 büyük patates
1 soğan
100 g domates püresi
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Hazırlanışı:
- Fırın 200 dereceye ısıtılır.
- Soğan yarım ay şeklinde, patatesler elma dilim, sarımsak da küçük küçük doğranır.
- Bir kapta domates püresi, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatlar karıştırılır.
- Hazırlanan sos fırın kabında soğan, sarımsak, patates ve filetoların üzerine dökülür ve hepsini kaplayacak şekilde karıştırılır.
- En son filetolar alttaki soğan ve patatesin üzerine yerleştirilir.
- 200 derecede bir süre piştikten sonra yanmaması için fırını 170 dereceye indirip üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder