21 Ekim 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı taze fasulye


Malzemeler:

50 ml zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 havuç
500 g taze fasulye
1 çay kaşığı toz şeker
1 büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Kaynar su
Tuz

Hazırlanışı:
  • Fasulyeler kılçıkları çıkarılarak ayıklanır, ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanır.
  • Soğan küp küp, havuçlar yuvarlak doğranır.
  • Bir tencereye zeytinyağı konup soğanlar pembeleşene kadar pişirilir ve havuç da eklenip bir süre çevrilir.
  • Taze fasulye eklenip tuz ve şeker ilave edilir. Suyunu çekene kadar karıştırılır.
  • Bir bardakta salça biraz suda eritilir, tencereye eklenir. Daha sonra fasulyeleri kaplayacak şekilde kaynar su eklenir.
  • En üste doğranan domates eklenip taze fasulye yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder