Malzemeler:
50 ml zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 havuç
500 g taze fasulye
1 çay kaşığı toz şeker
1 büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Kaynar su
Tuz
Hazırlanışı:
- Fasulyeler kılçıkları çıkarılarak ayıklanır, ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanır.
- Soğan küp küp, havuçlar yuvarlak doğranır.
- Bir tencereye zeytinyağı konup soğanlar pembeleşene kadar pişirilir ve havuç da eklenip bir süre çevrilir.
- Taze fasulye eklenip tuz ve şeker ilave edilir. Suyunu çekene kadar karıştırılır.
- Bir bardakta salça biraz suda eritilir, tencereye eklenir. Daha sonra fasulyeleri kaplayacak şekilde kaynar su eklenir.
- En üste doğranan domates eklenip taze fasulye yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder