22 Ekim 2013 Salı

Peynirli tuzlu muffin

Bu tarif, evde artan yoğurt, peynir, maydanozunuzu değerlendirmenin kolay bir yolu. Ben elimde  beyaz peynir, süzme yoğurt ve hellim peyniri olduğu için onları kullandım; ama farklı malzemelerle de hazırlanabilir. Bu malzemelerle hazırladığım karışımdan 12 küçük muffin çıktı.


Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı un
3/4 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
75 g kaşar peyniri
100 g beyaz peynir (az yağlı)
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam maydanoz
Tuz (fazla atmayın çünkü peynirin de tuzu var)
İsteğe göre karabiber, nane, pulbiber, çörekotu

Hazırlanışı:

  • Fırın 180 dereceye ayarlanır, muffin kalıbına kağıtlar dizilir.
  • Yumurta, yoğurt ve yağ iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu da eklenip karıştırılır.
  • Doğranan beyaz peynir ve maydanoz ile rendelenen kaşar peyniri eklenir.
  • Tuz ve baharatlar eklenir.
  • Karışım, bir kaşık yardımıyla üzerinde kabarma payı için biraz boşluk kalacak şekilde muffin kalıplarına paylaştırılır. Üzerine çörekotu serpilip fırına verilir. Üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder