Malzemeler:
450 g bamya (Superfresh'in donmuş bamyasını kullandım)
200 g kıyma
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım limonun suyu
1 tutam maydanoz
1 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Pulbiber
Hazırlanışı:
- Soğanlar ince ince doğranır ve bir tencerenin dibini kaplayacak kadar zeytinyağında kavrulur.
- Kıyma da eklenip kavurmaya devam edilir. Salça ve sarımsak eklenir.
- Kıyma iyice piştiğinde doğranmış domatesler ve bamya eklenir, üzerine limon suyu, su ve ince doğranmış maydanoz ilave edilir.
- Yemeğin tuzu ve pulbiberi atılır ve kapağı kapalı şekilde bamyalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder