Malzemeler:
10 adet dolmalık biber
200 g. kıyma
1 avuç pirinç
3 orta boy domates
1 tutam maydanoz
1 soğan
1 çorba k. domates-biber salçası
Yarım çay b. zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
Hazırlanışı:
- Biberlerin sapları içe doğru itilerek çıkarılır, biberler yıkanır ve çekirdekler ayıklanır.
- Kapak olarak kullanmak için 10 parça domates kesilip ayrıldıktan sonra geri kalan domatesler küp küp doğranır.
- Kıyma, ince doğranan soğan ile maydanoz, pirinç, domatesler, salça ve baharatlar karıştırılır ve biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurulur. Domatesler ile tepeleri kapatılır.
- Bir tencereye dik şekilde dizilen dolmaları yarıya kadar kaplayacak kadar su eklenip zeytinyağı gezdirilir. Üstlerine bir tabak ters çevrilip kapatılır.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Yoğurt ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder