19 Aralık 2013 Perşembe

Zeytinyağlı bakla


Malzemeler:

1 kg bakla
1 soğan
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
1 demet dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:
  • Baklaların baş kısımları kesilir, kılçıkları ayıklanır ve uzunluğuna göre ikiye veya üçe bölünür.
  • Baklalar kararmamaları için yarım limon sıkılmış soğuk suya atılıp 5-10 dakika bekletilir.
  • Bir kaba limonun diğer yarısı sıkılır, şeker ve un eklenir. Baharatlar ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılarak bir sos oluşturulur.
  • Bir tencereye zeytinyağı konulup soğan ve sarımsak kavrulur.
  • Baklalar da tencereye alınıp sararana kadar kavrulur.
  • Hazırlanan sos ve 1,5 bardak kaynar su tencereye eklenip karıştırılır.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde ve kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
  • Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edilir.
Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Dereotunu kullanmamanızı tavsiye ederim. Onun dışında çok güzel bir tarif. Teşekkürler Burulça Hanım.

    YanıtlaSil