Malzemeler:
1 kg bakla
1 soğan
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
1 demet dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
- Baklaların baş kısımları kesilir, kılçıkları ayıklanır ve uzunluğuna göre ikiye veya üçe bölünür.
- Baklalar kararmamaları için yarım limon sıkılmış soğuk suya atılıp 5-10 dakika bekletilir.
- Bir kaba limonun diğer yarısı sıkılır, şeker ve un eklenir. Baharatlar ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılarak bir sos oluşturulur.
- Bir tencereye zeytinyağı konulup soğan ve sarımsak kavrulur.
- Baklalar da tencereye alınıp sararana kadar kavrulur.
- Hazırlanan sos ve 1,5 bardak kaynar su tencereye eklenip karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapalı şekilde ve kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
- Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edilir.
Dereotunu kullanmamanızı tavsiye ederim. Onun dışında çok güzel bir tarif. Teşekkürler Burulça Hanım.
YanıtlaSil