20 Aralık 2013 Cuma

Ballı bademli kurabiye

Evinizdeki şekerlenmiş balı ne yapacağınızı şaşırdıysanız bu tarifte kullanabilirsiniz. Sırf bal boşa gitmesin diye yaptım ama balın tadıyla baya güzel bir kurabiye oldu. Bir de dışlarındaki esmer şeker üstlerinin ışıl ışıl parlamasını sağlıyor :) Sadece hem bal, hem şeker hem de dışındaki esmer şeker olunca biraz fazla tatlı geldi bana, o yüzden bir dahaki sefere içine koyduğum toz şekeri yarım su bardağına indireceğim. Bu arada sanırım sadece sıvı yağ kullanıldığı için kurabiyeler fırından çıktıklarında aşırı yumuşak, hatta kek gibi oluyorlar ama 5-10 dakika soğuduktan sonra dışları kıtır içleri yumuşak bir hale geliyorlar. Sonradan yiyeceğiniz zaman da mikrodalgada 10 saniye ısıtırsanız tekrar içleri yumuşak hale geliyorlar.
Tarifin aslını Lil' Miss Cakes diye tatlış bir siteden aldım: http://lilmisscakes.com/2011/honey-cookies

 
Malzemeler:
 
1 su b. sıvıyağ
1 su b. şeker
1/4 su b. bal
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya aroması
2 su b. un
2 tatlı k. kabartma tozu
Yarım tatlı k. tuz
Yarım su b. badem
Esmer şeker

Hazırlanışı:
  • Bir kapta yağ, bal ve şeker mikser yardımı ile çırpılır.
  • Yumurta ve vanilya da eklenip mikser ile karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ve tuz eklenip hamur elde edilinceye kadar yavaşça karıştırılır.
  • Eğer hamur çok yumuşaksa 15 dakika buzdolabında bekletilir. Bu sırada fırın 180 dereceye ayarlanır.
  • Hamurdan cherry domates büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır, esmer şekere bulanır ve fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine, biraz yayılacaklarını hesaba katarak, eşit aralıklarla dizilir. Bu tarifteki miktarda hazırlanan kurabiyeler için iki fırın tepsisi gerekiyor.
  • Yuvarlakların üzerine çatal ile hafifçe bastırarak biraz yassılaştırılır ve üstlerine hafif ufalanmış bademler konulur. İsterseniz bademleri havanda iyice ufalayıp şekil vermeden önce hamurun içine de karıştırabilirsiniz.
  • Kurabiyeler fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler ızgaranın üzerinde soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder