Malzemeler:
Milföy hamuru
Taze mozzarella
Kuru domates
Kekik
Çörekotu
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır.
- Fırın 180 dereceye ayarlanır.
- Mozzarella ince dilimler halinde kesilip milföylerin yarısının üzerine yerleştirilir. Üzerine biraz kekik serpilir.
- Kuru domatesler küçük küçük kesilip milföylere paylaştırılır. Börek başına 2 domates yeterli olacaktır.
- Kalan milföy hamurları üstlerine kapatıldıktan sonra kenarlarına çatalın dişleri ile bastırılarak yapıştırılır.
- Üstteki milföylere çatal ile birkaç delik açılır.
- Zeytinyağı sürülüp çörekotu serpilir ve fırına verilir.
- Yaklaşık 15-20 dakika, üstleri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder