21 Aralık 2013 Cumartesi

Mozzarellalı kuru domatesli milföy böreği

Çok kolay ve çabuk hazırlanmalarına rağmen tadı baya güzel oluyor bu böreklerin. Bu tarifte malzemelerin miktarlarını yazmıyorum çünkü zaten kaç tane milföy hamuru kullandığınıza göre değişecek ve aslında ben de neyi ne kadar koyduğumu hatırlamıyorum :) Ama zaten tost gibi bir şey, isteyen istediği kadar domates peynir koysun :)

Malzemeler:

Milföy hamuru
Taze mozzarella
Kuru domates
Kekik
Çörekotu
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
  • Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır.
  • Fırın 180 dereceye ayarlanır.
  • Mozzarella ince dilimler halinde kesilip milföylerin yarısının üzerine yerleştirilir. Üzerine biraz kekik serpilir.
  • Kuru domatesler küçük küçük kesilip milföylere paylaştırılır. Börek başına 2 domates yeterli olacaktır.
  • Kalan milföy hamurları üstlerine kapatıldıktan sonra kenarlarına çatalın dişleri ile bastırılarak yapıştırılır.
  • Üstteki milföylere çatal ile birkaç delik açılır.
  • Zeytinyağı sürülüp çörekotu serpilir ve fırına verilir.
  • Yaklaşık 15-20 dakika, üstleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder