13 Aralık 2013 Cuma

Sıcak şarap

Noel ruhunu hissetmek isteyenlere, yağan kar veya çam ağacının ışıkları eşliğinde yudumlayabilecekleri bir sıcak şarap tarifi... İsterseniz malzemeleri şarabı yapacağınız zaman hazırlayabilir ya da önceden kurutulmuş meyve ve baharatlar ile bir karışım hazırlayıp birkaç kez sıcak şarap yapmak için kullanabilirsiniz.
Eğer portakal ve limonu önceden kurutmak isterseniz yarım santimetre kalınlığında dilimler halinde kesip fırında 120 derecede kurutabilirsiniz. Bu işlem için tepsi değil de ızgarayı kullanırsanız, hatta portakalları çöpşişlerin üzerine dizerek fırına verip ilk yarım saat boyunca ara sıra çevirirseniz pişerken yapışmalarını engellemiş olursunuz. Yaklaşık 2 saat sonra fırından alıp biraz da dışarıda kurumaya bırakmanız gerekebilir.



Malzemeler:

1 portakal
1 limon
1 yıldız anason
1 çubuk tarçın
4 adet karanfil
2 hafif ezilmiş kakule tanesi
4 çorba kaşığı esmer şeker
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı muskat rendesi
3 baş taze zencefil
1 şişe kırmızı sek şarap

Hazırlanışı:
  • Portakal ve limon, suları bir tencerenin içine sıkıldıktan sonra dilimlenir ve kabuklarıyla beraber tencereye konulur.
  • Tüm baharatlar ve şeker de tencereye eklenir, üzerini kaplayacak kadar şarap dökülür. Orta ateşte şeker erinceye kadar karıştırılır. 5 dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra şarabın tamamı eklenir ve ısıtılır, ancak kaynamamasına dikkat edilir.
  • Sıcak şarap bir süzgeçten geçirilir, isternirse üzerine biraz konyak eklenerek servis edilir.
Ho ho ho!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder