Malzemeler (12 börek için):
4 yufka
2 yumurta
1 çay b. süt
2/3 çay b. zeytinyağı
Çörekotu
İsteğe göre üzerine cherry domates
Kıymalı iç (6 börek için):
175 g kıyma
1 küçük soğan
1 küçük domates
Tuz, kekik
- Soğan doğranır ve biraz zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir. Kıyma da eklenir ve kavrulur. Ocaktan alındıktan sonra küp küp doğranmış domates, kekik ve tuz eklenir.
200 g beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Karabiber, kırmızı biber
Gerekirse tuz
- Peynir bir çatal ile ezilir, maydanoz ince ince doğranır ve tüm malzemeler karıştırılır.
Hazırlanışı:
- Fırın 180 dereceye ayarlanır.
- Yufkadan bir kahve fincanı tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesilir. Yağlanmış muffin kalıbının her bir gözüne bir yuvarlak yerleştirilir. Yufkadan parçalar koparılarak hepsinin dibine biraz daha yufka yerleştirilir.
- Yumurta, süt ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Bu karışımdan biraz alınıp muffin kalıplarının içindeki yufkalara yedirilir.
- Yufkanın geri kalanı bir bıçak ile yaklaşık yarım santimetre genişliğinde şeritler halinde kesilir ve yumurtalı karışıma eklenir.
- Yarısı kıymalı, yarısı peynirli iç ile karıştırılan yufkalar muffin kalıplarına paylaştırılır. En üste çörekotu serpilir ve fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Daha fazla börek tarifi verebilirseniz sevinirim :)
YanıtlaSilMozzarellalı kuru domatesli milföy böreği tarifimiz ile çok yakında karşınızda olacağız, blogu takip etmeye devam ediniz. Zaten etmezseniz ettiririz :)
Sil