16 Aralık 2013 Pazartesi

Muffin böreği

Muffin kalıbında yapılan bu birer kişilik şirin börekleri ister kıymalı, ister peynirli iç ile hazırlayıp etkileyici bir ara sıcak olarak servis edebilirsiniz. Ben genelde tek seferde 2 ayrı iç hazırlayıp ayrı tepsilerde pişiriyorum.



Malzemeler (12 börek için):

4 yufka
2 yumurta
1 çay b. süt
2/3 çay b. zeytinyağı
Çörekotu
İsteğe göre üzerine cherry domates

Kıymalı iç (6 börek için):
175 g kıyma
1 küçük soğan
1 küçük domates
Tuz, kekik
  • Soğan doğranır ve biraz zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir. Kıyma da eklenir ve kavrulur. Ocaktan alındıktan sonra küp küp doğranmış domates, kekik ve tuz eklenir.
Peynirli iç (6 börek için):
200 g beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Karabiber, kırmızı biber
Gerekirse tuz
  • Peynir bir çatal ile ezilir, maydanoz ince ince doğranır ve tüm malzemeler karıştırılır.

Hazırlanışı:
  • Fırın 180 dereceye ayarlanır.
  • Yufkadan bir kahve fincanı tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesilir. Yağlanmış muffin kalıbının her bir gözüne bir yuvarlak yerleştirilir. Yufkadan parçalar koparılarak hepsinin dibine biraz daha yufka yerleştirilir.
  • Yumurta, süt ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Bu karışımdan biraz alınıp muffin kalıplarının içindeki yufkalara yedirilir.
  • Yufkanın geri kalanı bir bıçak ile yaklaşık yarım santimetre genişliğinde şeritler halinde kesilir ve yumurtalı karışıma eklenir.
  • Yarısı kıymalı, yarısı peynirli iç ile karıştırılan yufkalar muffin kalıplarına paylaştırılır. En üste çörekotu serpilir ve fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Daha fazla börek tarifi verebilirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mozzarellalı kuru domatesli milföy böreği tarifimiz ile çok yakında karşınızda olacağız, blogu takip etmeye devam ediniz. Zaten etmezseniz ettiririz :)

      Sil