19 Aralık 2013 Perşembe

Annemin erik reçeli

İçindeki tarçın, zencefil ve karanfil ile tam da sezona uygun bir reçel tarifi bu. Annem reçellerini meyvenin tadı gitmesin diye az şeker kullanarak yapıyor ve çok uzun kaynatmıyor. Bu yüzden birkaç hafta içerisinde tüketilecek kadar hazırlayıp buzdolabında saklıyor. Reçelin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız en az 1 saat kaynatıp tırnağınıza damlattığınızda yayılmayacak bir kıvam elde etmeniz gerekiyor. Ama bizce bu reçel fokur fokur kaynatılmış olanlardan daha güzel :)


Malzemeler:

1 kilo mürdüm eriği
1 portakal
Şeker
3 çubuk tarçın
5 karanfil
3 baş taze zencefil

Hazırlanışı:
  • Portakal kabuklarıyla birlikte çok ince doğranır. Erikler de yıkanıp doğrandıktan sonra meyveler bir tencereye konulup üzerlerini örtecek kadar şeker ilave edilir. Bu şekilde meyvelerin suyunu salması beklenir.
  • Çıkan su eriklerle aynı seviyeye geldiğinde tencerenin altı yakılır. Tarçın,  karanfil ve zencefil bir tülbentin içerisinde tencereye yerleştirilir. Tülbentiniz yoksa yerlerini ve sayılarını aklınızda tutup sonradan kepçeyle de çıkarabilirsiniz.
  • Kaynadıktan sonra reçelin kıvamı şurup haline gelene kadar, ya da yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Biraz soğuduktan sonra cam konservelere aktarılır ve buzdolabında muhafaza edilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder