Malzemeler:
1 kilo mürdüm eriği
1 portakal
Şeker
3 çubuk tarçın
5 karanfil
3 baş taze zencefil
Hazırlanışı:
- Portakal kabuklarıyla birlikte çok ince doğranır. Erikler de yıkanıp doğrandıktan sonra meyveler bir tencereye konulup üzerlerini örtecek kadar şeker ilave edilir. Bu şekilde meyvelerin suyunu salması beklenir.
- Çıkan su eriklerle aynı seviyeye geldiğinde tencerenin altı yakılır. Tarçın, karanfil ve zencefil bir tülbentin içerisinde tencereye yerleştirilir. Tülbentiniz yoksa yerlerini ve sayılarını aklınızda tutup sonradan kepçeyle de çıkarabilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra reçelin kıvamı şurup haline gelene kadar, ya da yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Biraz soğuduktan sonra cam konservelere aktarılır ve buzdolabında muhafaza edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder