17 Aralık 2013 Salı

Havuçlu salatalıklı meze


Malzemeler:

2 havuç
2 salatalık
1 su b. yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç badem
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

Hazırlanışı:
  • Havuçlar rendelenir. Kaynar suya konulup birkaç dakika haşlanır ve süzülür.
  • Salatalık da rendelenir ve soğuyan havuca eklenir. Sulu olmaması için salatalığın içindeki çekirdekli kısmını çıkarabilirsiniz.
  • Yoğurt, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, ufalanmış badem, nane, tuz eklenir ve karıştırılır.
Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Bu tarifi yılbaşı yemeğimde deneyeceğim, en sevdiğim mezelerden biri :)

    YanıtlaSil