29 Ocak 2014 Çarşamba

Mozzarellalı polenta

Mısır unu ile yapılan polenta, farklı tariflerde kullanabileceğiniz çok amaçlı bir malzeme. Kızartılabildiği gibi, sıvı oranını artırıp hazırlarsanız yumuşak da servis edilebiliyor; farklı tatlar elde etmek için su yerine tavuk suyu ya da süt de kullanılabiliyor; toptan hazırlanıp dondurulabiliyor. Bugünlük yemeklerin yanında veya domatesli bir sos ile yiyebileceğiniz basit bir polenta tarifi yazıyorum. (Ben bu malzemelerle resimdeki gibi 4 tane polenta yaptım.) Kısa zamanda polentalı pizza, kızarmış polenta topları, fırında sebzeli polenta gibi şeyler denemeyi bir kenara yazdım :)


Malzemeler:

Yarım su bardağı mısır unu
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Karabiber
Rendelenmiş mozzarella peyniri

Hazırlanışı:
  • Bir tencerede yüksek ateşte kaynar suya tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Mısır ununu sürekli karıştırarak yavaşça tencereye dökün.
  • Orta ateşte polenta koyulaşıp tencereden ayrılana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ateşten alıp parmesanı ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Karışımı geniş bir tepsiye 1-1,5 cm kalınlığında olacak şekilde yayıp soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan polentayı şeritler halinde kesip tavada çevirerek kızartın.
  • Sıcakken üzerine rendelenmiş mozzarella ekleyip karabiber serpin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder