Malzemeler:
Yarım su bardağı mısır unu
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Karabiber
Rendelenmiş mozzarella peyniri
Hazırlanışı:
- Bir tencerede yüksek ateşte kaynar suya tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
- Mısır ununu sürekli karıştırarak yavaşça tencereye dökün.
- Orta ateşte polenta koyulaşıp tencereden ayrılana kadar karıştırarak pişirin.
- Ateşten alıp parmesanı ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Karışımı geniş bir tepsiye 1-1,5 cm kalınlığında olacak şekilde yayıp soğumasını bekleyin.
- Soğuyan polentayı şeritler halinde kesip tavada çevirerek kızartın.
- Sıcakken üzerine rendelenmiş mozzarella ekleyip karabiber serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder