Bir de tereyağı yerine sıvı yağ kullanıldığında hem daha yumuşak hem de daha sağlıklı kurabiyeler elde ediliyor. Aslında herhangi bir kurabiye tarifini tereyağının 3/4ü hacminde sıvıyağ kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bu kurabiyeler için de bu sitedeki tariften esinlendim: http://www.cookiemadness.net/2010/06/double-chocolate-cookies-with-olive-oil/
Malzemeler:
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı esmer toz şeker
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı vanilin
1 büyük yumurta + 2 yemek kaşığı yumurta
Yarım şişe (1 ml) rom aroması
Yarım su bardağı ceviz
Hazırlanışı:
- Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içerisine eleyin.
- Ayrı bir karıştırma kabında yağ, şekerler ve vanilyayı mikser ile 3 dakika karıştırın.
- Yumurtayı ve rom aromasını da ekleyip 1 dakika daha karıştırın.
- Un karışımını yavaşça ekleyerek bir kaşık ile karıştırmaya devam edin.
- Ufalanmış cevizi de ekledikten sonra hamuru top haline getirip buzdolabında 1 saat kadar üzerini streç film ile kapatarak dinlendirin.
- Hamuru buzdolabından alıp pinpon topundan biraz küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve bir tepsiye dizin. Elinizle veya bir kaşık ile üstlerine bastırarak biraz yayvanlaştırın.
- 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
2 yemek kasigi yumurta ne demek acaba orayi anlayamadim en kisa zamanda denemek istiyorum tarifinizi, tesekkurler.
YanıtlaSilYumurtayi cirpip 2 yemek kasigi alin
YanıtlaSil