8 Ocak 2014 Çarşamba

Kakaolu rom aromalı kurabiye

Bu kurabiyelerle ilgili şöyle bir değişiklik yaptım; hamura şekil verdikten sonra kurabiyeleri tek kat halinde dizdiğim bir tepsinin içinde dondurdum. Donduklarında da aralarına yağlı kağıt yerleştirerek buzdolabı poşedine koyup derin dondurucuda sakladım. Bu taktiği kurabiye hamurunu toptan yapmak istediğiniz zaman veya hazırladığınız hamur fazla geldiğinde uygulayabilirsiniz. Neredeyse tüm kurabiye hamurları için işe yarayan bir yöntem. Kurabiyeleri pişireceğiniz zaman direk derin dondurucudan çıkarıp fırına dizdikten sonra fırını çalıştırmanız yeterli, fırın ısınana kadar çözülmüş oluyorlar zaten.
Bir de tereyağı yerine sıvı yağ kullanıldığında hem daha yumuşak hem de daha sağlıklı kurabiyeler elde ediliyor. Aslında herhangi bir kurabiye tarifini tereyağının 3/4ü hacminde sıvıyağ kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bu kurabiyeler için de bu sitedeki tariften esinlendim: http://www.cookiemadness.net/2010/06/double-chocolate-cookies-with-olive-oil/



Malzemeler:

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı esmer toz şeker
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı vanilin
1 büyük yumurta + 2 yemek kaşığı yumurta
Yarım şişe (1 ml) rom aroması
Yarım su bardağı ceviz

Hazırlanışı:
  • Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içerisine eleyin.
  • Ayrı bir karıştırma kabında yağ, şekerler ve vanilyayı mikser ile 3 dakika karıştırın.
  • Yumurtayı ve rom aromasını da ekleyip 1 dakika daha karıştırın.
  • Un karışımını yavaşça ekleyerek bir kaşık ile karıştırmaya devam edin.
  • Ufalanmış cevizi de ekledikten sonra hamuru top haline getirip buzdolabında 1 saat kadar üzerini streç film ile kapatarak dinlendirin.
  • Hamuru buzdolabından alıp pinpon topundan biraz küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve bir tepsiye dizin. Elinizle veya bir kaşık ile üstlerine bastırarak biraz yayvanlaştırın.
  • 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. 2 yemek kasigi yumurta ne demek acaba orayi anlayamadim en kisa zamanda denemek istiyorum tarifinizi, tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Yumurtayi cirpip 2 yemek kasigi alin

    YanıtlaSil