15 Ocak 2014 Çarşamba

Avokado ve tavuklu tost

Tostunuza biraz heyecan katma arayışındaysanız, artan tavuk etlerini kullanarak hazırlayabileceğiniz bu sağlıklı ve lezzetli tostu deneyin! Tavuk etiniz yoksa birkaç dilim hindi ya da tavuk jambon türü bir şey de kullanabilirsiniz. Kullanacağınız avokadonun olmuş olmasına dikkat edin. Bunu şöyle test edebilirsiniz: parmağınızla bastırdığınızda biraz yumuşadığını hissediyorsanız, avokadonun sapı kolayca kopuyorsa ve kopardığınızda açığa çıkan yer kahverengi değil de yeşilse, avokadonuz yenmeye hazır demektir!



Malzemeler:

2 büyük dilim kepekli ekmek (ya da 4 dilim tost ekmeği)
Yarım avokado
Bir avuç kadar tavuk eti
2 dilim taze kaşar
3 tane kurutulmuş domates
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Hazırlanışı:
  • Kurutulmuş domatesleri sıcak suda ıslatarak yumuşatın.
  • Avokadonun yarısını bir kabın içinde ezin.
  • Ekmek dilimlerinden birinin üzerine avokadoyu sürüp tuz, karabiber ve pul biber ile baharatlandırın.
  • Ufalanmış tavuk dilimlerini ve kurutulmuş domatesi avokadonun üzerine yerleştirin.
  • Zeytinyağını tavuk ve domatesin üstüne gezdirerek dökün.
  • En üste kaşar dilimlerini koyduktan sonra tost makinesinde kaşar eriyip ekmeklerin üstü kızarana kadar ısıtın.
Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Avokadoyu bir şekilde denemek istiyordum, bu heyecanlı tost çok güzel bir seçenek gibi görünüyor ;)

    YanıtlaSil