Malzemeler:
2 kabak
2 havuç
2 orta boy patates
2 domates
2 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam dereotu
2-3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Hazırlanışı:
- Fırını 200 dereceye ayarlayın.
- Patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra 5 dakika mikrodalgada ya da 10 dakika kaynar suda pişirin. Patatesleri önceden biraz pişirince "tüh patatesler sert kalmış" muhabbetinden kurtulmuş olunuyor, o yüzden öyle yapıyorum ben.
- Bu sırada kabak, domates ve havucu da temizleyip küp küp doğrayın.
- Bir fırın kabına tüm sebzeleri (ve meyveyi, çünkü domates bir meyve!) koyun ve üzerine zeytinyağı, salça, dereotu, dilimlenmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
- Yaklaşık 40 dakika fırına verin. Arada üstlerinin çok yanmaması için karıştırın. Daha sulu olmasını istiyorsanız alüminyum folyoyla örterek de pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder