15 Ocak 2014 Çarşamba

Reçelli ve şeker hamurlu limonlu kurabiyeler

Resimde gördüğünüz renkli süslemeleri yapmak için kullandığım şeker hamurunu internetten hazır aldım, ama pastacılıkla ilgili dükkanlarda da bulabilirsiniz sanırım. Şeker hamurunu biraz mısır nişastası kullanarak açıp kurabiyelerinizin üstüne yapıştırmak için arka yüzünü çok az su ile ıslatmanız yeterli. Kurabiye kalıplarınızı kullanarak kesebilir, üstlerine baskı ile şekiller yapabilir, hamurları karıştırarak farklı renkler elde edebilirsiniz. Oyun hamuru gibi, her türlü şekle girebilen bir malzeme, baya eğlendim ben bunları yaparken :) Reçelli kurabiye sandviçleri için de ev yapımı bir ayva reçeli kullandım, çok yakıştı :)

Malzemeler:

200 g tereyağı
3/4 su b. şeker
1 büyük yumurta
1 tatlı k. vanilin
2,5 su b. un
1/4 tatlı k. tuz
Yarım şişe Dr. Oetker limon aroması

Hazırlanışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker mikser ile iyice karıştırılır. Yumurta eklenip yaklaşık 2 dakika boyunca, pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Karışıma vanilin de eklenip karıştırılır.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz yavaşça yumurtalı karışıma eklenerek karıştırılır.
  • Hamura limon aroması (bir limonun kabuğunun rendesi ve yarısının suyu da olur) eklenip biraz yoğurulur ve top haline getirilip kapalı bir kapta en az 1 saatliğine buzdolabına konulur. Hamuru bu şekilde 3 güne kadar saklayabilirsiniz.
  • Hamur buzdolabından çıkarılır, fırın 180 dereceye ayarlanır, fırın tepsisine fırın kağıdı serilir.
  • Temiz bir yüzey ile elleriniz unlanır ve kurabiye hamuru merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açılır.
  • Açılan hamurdan kurabiye kalıpları ile şekil verilir ve kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Üstleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra aşağıdaki videodaki gibi kurabiyelerin arasına reçel sürüp üstlerine pudra şekeri serpebilir ya da şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder