200 g tereyağı
3/4 su b. şeker
1 büyük yumurta
1 tatlı k. vanilin
2,5 su b. un
1/4 tatlı k. tuz
Yarım şişe Dr. Oetker limon aroması
Hazırlanışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker mikser ile iyice karıştırılır. Yumurta eklenip yaklaşık 2 dakika boyunca, pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Karışıma vanilin de eklenip karıştırılır.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz yavaşça yumurtalı karışıma eklenerek karıştırılır.
- Hamura limon aroması (bir limonun kabuğunun rendesi ve yarısının suyu da olur) eklenip biraz yoğurulur ve top haline getirilip kapalı bir kapta en az 1 saatliğine buzdolabına konulur. Hamuru bu şekilde 3 güne kadar saklayabilirsiniz.
- Hamur buzdolabından çıkarılır, fırın 180 dereceye ayarlanır, fırın tepsisine fırın kağıdı serilir.
- Temiz bir yüzey ile elleriniz unlanır ve kurabiye hamuru merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açılır.
- Açılan hamurdan kurabiye kalıpları ile şekil verilir ve kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Üstleri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra aşağıdaki videodaki gibi kurabiyelerin arasına reçel sürüp üstlerine pudra şekeri serpebilir ya da şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder