19 Ocak 2014 Pazar

Karidesli erişte

Malzemeler (4 porsiyon için):

250 g yumurtalı uzun erişte
250 g karides (dondurulmuş olabilir)
4 su bardağı ıspanak
4 orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım su bardağı beyaz sek şarap
1/4 su bardağı suda eritilmiş 1/4 sebze bulyon
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
  • Bu tarifte malzemeleri yemeği pişirmeye başlamadan hazırlamak işinizi epey kolaylaştıracak. Ispanakları iri iri, domatesleri küp küp doğrayın. Karides dondurulmuş ise çözün. Soğanı yemeklik, maydanozu ince ince doğrayın.
  • Erişteyi paketindeki talimatlara göre pişirin, suyunu süzün ve doğranmış ıspanak ile domatesleri sıcakken hemen içine ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip karıştırın ve kapağı kapalı şekilde tencerede bekletin.
  • Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve soğanları şeffaflaşana kadar kavurduktan sonra karidesi ekleyin. Ezilmiş sarımsağı ve pul biberi ekleyip birkaç dakika pişirin.
  • Sebze bulyon ve şarabı ekleyin. Şarap kullanmayacaksanız onun yerine de yarım su bardağı tavuk suyu kullanabilirsiniz. Tuz ve karabiberini ekleyip karidesler pembeleşip sertleşinceye kadar birkaç dakika pişirin.
  • Tavanın altını kapatıp tereyağı ve maydanozu ekleyip tereyağı iyice eriyene kadar karıştırın.
  • Karidesleri makarnaya ekleyip karıştırın. Tabakta üzerine parmesan serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder