9 Şubat 2014 Pazar

Brüksel lahanası cipsi

Canınız tuzlu bir şeyler atıştırmak istediğinde 15 dakikanızı ayırarak o sağlıksız cipsler yerine bu yüksek lifli, düşük kalorili Brüksel lahanası cipslerini hazırlamayı tercih edebilirsiniz! Hatta tarifi aldığım Raw. Vegan. Not Gross.'taki Laura ve Jimmy gibi sinemaya gizlice sokmayı bile deneyebilirsiniz!
Brüksel lahanası sevmeyenlere bile kendini yedirtecek çıtır çıtır bir çerez :)


Malzemeler:

10 adet Brüksel lahanası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

  • Fırınınızı 100 dereceye ayarlayın.
  • Brüksel lahanalarını bol suda yıkayıp kurulayın.
  • Bir tanesini alıp altındaki, yaprakları bir arada tutan kısmı kesin. En dıştaki yaprakları çıkarıp büyükçe bir kaseye koyun. Bunu, tüm Brüksel lahanaları ile, elinizde yalnızca ayıklanması zor olan küçük bir kısım kalana kadar tekrarlayın.
  • Yapraklara zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin ve kaseyi sallayarak iyice karışmasını sağlayın.
  • Fırın kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine yaprakları tek kat olacak şekilde yayın. Gerekirse 2 tepsi de kullanabilirsiniz.
  • Fırında 20 dakika, ya da kenarları kahverengileşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Ben 150 derecede de denedim, yaklaşık 10 dakikada piştiler, ama o zaman yanmamaları için gözünüzü üstlerinden ayırmamanız gerekiyor.
İyi atıştırmalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder