12 Şubat 2014 Çarşamba

3 malzemeli kurabiye

İtiraf etmeliyim ki skinnytaste.com'daki bu (http://www.skinnytaste.com/2013/09/chewy-chocolate-chip-oatmeal-breakfast.html) tarifi görünce pek inanmadım unsuz, yağsız, yumurtasız bir kurabiyenin güzel olabileceğine ama resmen oluyormuş. Ayrıca hazırlarken ortalığı batırmadıkları ve fazla olgunlaşmış muzları değerlendirmemi sağladıkları için ayrı bir sevdim bu kurabiyeleri. Bu arada, yumuşak oluyorlar ve 1-2 gün içinde tüketilmeleri gerekiyor; o yüzden yiyeceğiniz kadar yaparsanız iyi olur.
Ben bitter çikolata kullandığımdan tatlandırmak için biraz da bal kattım. Siz de malzemeleri karıştırdıktan sonra tadına bakıp biraz bal ya da şeker ekleyebilirsiniz, ama muzlar yeterince olgunlaşmışsa gerek kalmayacaktır.

 

Malzemeler:

2 orta boy olgunlaşmış muz
1 su bardağı (250 ml) yulaf ezmesi
30 g damla çikolata veya ufalanmış çikolata
Yarım tatlı kaşığı tarçın veya pumpkin pie spice (isteğe göre)
1-2 tatlı kaşığı bal (isteğe göre)

Hazırlanışı:
  • Muzu çatalla ezip yulaf ezmesi ile karıştırın.
  • Çikolatayı ve kullanıyorsanız tarçını ekledikten sonra tadına bakıp gerekiyorsa biraz bal ekleyin.
  • Bir tatlı kaşığıyla fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine 12 eşit parçaya bölerek paylaştırın. Üstlerine kaşık ile hafifçe bastırın ve 15 dakika 180 derece fırına verin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder