Ben bitter çikolata kullandığımdan tatlandırmak için biraz da bal kattım. Siz de malzemeleri karıştırdıktan sonra tadına bakıp biraz bal ya da şeker ekleyebilirsiniz, ama muzlar yeterince olgunlaşmışsa gerek kalmayacaktır.
Malzemeler:
2 orta boy olgunlaşmış muz
1 su bardağı (250 ml) yulaf ezmesi
30 g damla çikolata veya ufalanmış çikolata
Yarım tatlı kaşığı tarçın veya pumpkin pie spice (isteğe göre)
1-2 tatlı kaşığı bal (isteğe göre)
Hazırlanışı:
- Muzu çatalla ezip yulaf ezmesi ile karıştırın.
- Çikolatayı ve kullanıyorsanız tarçını ekledikten sonra tadına bakıp gerekiyorsa biraz bal ekleyin.
- Bir tatlı kaşığıyla fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine 12 eşit parçaya bölerek paylaştırın. Üstlerine kaşık ile hafifçe bastırın ve 15 dakika 180 derece fırına verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder