Direk tavanın içinde hazırlanıp pişirilen bu pratik gözleme bugünlerde evimizin favori kahvaltısı oldu. (Yoo, gecenin bir yarısında acıkınca da bunu yemiyoruz tabi ki, ne kadar zararlı!) Biz İzmir tulum peyniri ile yapıyoruz ama taze kaşar, eski kaşar, mozzarella, cheddar gibi güzel eriyen herhangi bir peynirle de yapılabilir. Yalnızca elinizi yakmamaya dikkat edin :) İsterseniz yufkaları tavaya koymadan önce de sarabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet yufka
Eriyen bir peynir
Tavaya dökmek için az zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Tavaya çok az zeytinyağı döküp ısıtın.
- Tavayı kısık ateşe alıp yufkadan kopardığınız A4 kağıdından biraz küçük bir parçayı tavaya yayın. Sonra peynirden parçalar keserek içine istediğiniz miktarda yerleştirin ve yufkayı uçları kapalı olacak şekilde katlayarak sarın.
- Bunu yufkanın geri kalanı ile, 4-5 parça gözleme çıkacak şekilde tekrarlayın.
- Altı kızaranları çevirip diğer yüzlerini de kızartın. Bu arada gözlemelerin içindeki peynir eriyince köşelerden biraz taşabilir, önemli değil. (Hatta güzel oluyor :) )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder