11 Mart 2014 Salı

Börülceli pazı ve börülce salatası

Kaç yıllık takma adım göz önünde bulundurulduğunda, börülceli bir tarif paylaşmasam olmazdı :) O yüzdeen işte bir değil, tam iki tane tarif bir arada! Börülceyi toptan pişirip hem pazıda hem de salatada kullandım. Aslında salata biraz renksiz kaldı çünkü evde pek salata malzemesi kalmamıştı. Başka bir zaman yaptığımda bu salataya domates ve otların dışında mısır, renkli biberler, havuç vs. de konabilir.


Börülceli Pazı

Malzemeler:
2 demet pazı
1 soğan
Zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1/2 su bardağı suda eritilmiş 1/4 sebze bulyon
1/2 su bardağı kuru börülce
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

  • Kuru börülceyi pişirmeden önce ıslatmanız pişme süresini azaltacaktır. Bu yüzden börülceleri yıkayıp bir tencerede soğuk suya koyun ve ocakta kaynatın. Kaynayınca altını kapatın ve su soğuyana kadar börülceleri içinde bırakın. Sonra suyunu süzüp tekrar soğuk su ekledikten sonra ocakta yumuşayana kadar pişirin.
  • Pazıları ayıklayıp yıkayın ve kabaca 4-5 parçaya bölün. Sap kısımlarını daha küçük doğrayabilirsiniz.
  • Soğanı ince ince doğrayıp bir tencerede az zeytinyağında kavurun. Sarımsağı da ince ince doğrayıp ekledikten sonra 1 dakika daha çevirin.
  • Pazıyı ekleyip bir dakika çevirin ve sebze suyunu katıp kapağı açık şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin. Kurursa biraz su ekleyip kapağını kapatabilirsiniz.
  • Karabiberi, kırmızı biberi, gerekiyorsa tuzu ekleyin.
  • Börülceyi de ekleyip karıştırın.



Börülce salatası

Malzemeler:
1 su bardağı kuru börülce
2 domates
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
  • Börülceleri yukarıdaki gibi pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Domatesi ve otları doğrayıp börülce ile karıştırın, limon suyu ve zeytinyağı dökün.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder