8 Mart 2014 Cumartesi

Fırında otlu peynirli krep

Brunch için veya yanında sebzelerle akşam yemeğinde yiyebileceğiniz bu fırında krepleri yapmak, Lucinda ile "Karnım Zil Çalıyor!" programında gördüğüm bir tarif sayesinde aklıma geldi. (http://www.marthastewart.com/348690/cannelloni-crepes) Bu tarifi önceden hazırlayıp buzdolabında 2-3 gün veya buzlukta saklayabileceğiniz gibi, tek seferde bolca krep pişirip daha sonra farklı fırında krep tariflerinde kullanmak için de buzdolabı veya buzluğunuzda bulundurabilirsiniz.
Tarifteki iç malzemesini göz kararı yazdım, zevkinize göre artırmanız veya azaltmanız gerekebilir.



Krep için malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç için malzemeler:
50 g beyaz peynir
50 g kaşar peyniri
1 büyük tutam maydanoz
1 tutam dereotu (sevmiyorsanız taze nane veya farklı bir ot da kullanabilirsiniz)
1 yumurta
Karabiber

Üzeri için malzemeler:
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı su
Kuru nane
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Tüm krep malzemesini karıştırın. Krep tavasını veya teflon bir tavayı ocakta ısıtın. İnce bir tabaka sıvıyağ ile kaplayın.
  • Krep malzemesinden bir seferde bir kepçeden biraz az bir miktar alarak krepleri pişirin.
  • Pişen krepleri bir kenara alıp iç malzemesini hazırlayın. Beyaz peyniri ezin, kaşarı rendeleyin, otları ince ince doğrayın, yumurta ve karabiberi ekleyip hepsini iyice karıştırın.
  • Uygun boyda bir fırın kabına fırın kağıdı serin. Kreplerin ortasına birer çorba kaşığı kadar iç koyup sarın ve fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerine dökmek için malzemeleri karıştırın, kreplerin üzerine azar azar dökerken ve bir kaşık ile kreplerin tamamını kaplayacak şekilde üstlerine sürün.
  • Fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra üzerine biraz maydanoz yaprağı serperek sıcakken servis edin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder