Tarifteki iç malzemesini göz kararı yazdım, zevkinize göre artırmanız veya azaltmanız gerekebilir.
Krep için malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç için malzemeler:
50 g beyaz peynir
50 g kaşar peyniri
1 büyük tutam maydanoz
1 tutam dereotu (sevmiyorsanız taze nane veya farklı bir ot da kullanabilirsiniz)
1 yumurta
Karabiber
Üzeri için malzemeler:
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı su
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tüm krep malzemesini karıştırın. Krep tavasını veya teflon bir tavayı ocakta ısıtın. İnce bir tabaka sıvıyağ ile kaplayın.
- Krep malzemesinden bir seferde bir kepçeden biraz az bir miktar alarak krepleri pişirin.
- Pişen krepleri bir kenara alıp iç malzemesini hazırlayın. Beyaz peyniri ezin, kaşarı rendeleyin, otları ince ince doğrayın, yumurta ve karabiberi ekleyip hepsini iyice karıştırın.
- Uygun boyda bir fırın kabına fırın kağıdı serin. Kreplerin ortasına birer çorba kaşığı kadar iç koyup sarın ve fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine dökmek için malzemeleri karıştırın, kreplerin üzerine azar azar dökerken ve bir kaşık ile kreplerin tamamını kaplayacak şekilde üstlerine sürün.
- Fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra üzerine biraz maydanoz yaprağı serperek sıcakken servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder