Malzemeler:
2 yumurta
2 çorba k. şeker
1/3 su b. süt
2/3 su b. elma püresi
60 g tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba k. sıvı yağ
2 su b. un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilin
2 küçük kırmızı elma
Hazırlanışı:
- Bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Yumurtaları ve şekeri çırpın; sütü, elma püresini, tarçını, eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Tarçın seviyorsanız daha fazla da koyabilirsiniz.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eledikten sonra sıvı karışıma ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbına döktüğünüz karışımın üzerine elma dilimleri dizin, en üste biraz toz şeker serpip fırına verin.
- Yaklaşık 30-40 dakika sonra, kekin üzeri iyice kızardığında fırından alın. Gerekirse ısıyı yukarıdan vererek birkaç dakika kızartabilirsiniz.
- Biraz soğuduktan sonra dilimleyip sıcakken servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder