29 Ağustos 2014 Cuma

Ispanaklı patlıcan sarma



Malzemeler (2 porsiyon):

1 büyük patlıcan
125 g dondurulmuş ıspanak
200 g doğranmış domates
3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 diş sarımsak
1 yumurta
1 çay bardağı beşamel sos
172 çay bardağı galeta unu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:
  • Fırını 225 dereceye ayarlayın.
  • Patlıcanları yaklaşık 0,5 cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın ve tuzlu suda 10 dk boyunca tuzlu suda bekletin.
  • Bu sırada pişirdiğiniz ıspanağa ezilmiş sarımsağı, kaşarı ve yumurtayı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Patlıcanları kağıt havlu ile kuruladıktan sonra az zeytinyağı döktüğünüz bir tavada yumuşayana kadar kızartın, ancak tam olarak pişirmeyin. Kenarda soğumaya bırakın.
  • Domateslere biraz tuz, kekik ve isterseniz sarımsak ekleyip karıştırın.
  • Bir fırın kabı alıp altına biraz zeytinyağı gezdirin. Domatesli sosun yarısını kabın ortasına koyun. Patlıcan şeritlerinin her birine patlıcanlı karışımdan 3/4 yemek kaşığı kadar koyup sarın ve domatesli sosun üzerine yerleştirin.
  • En üste beşamel sosu gezdirip galeta ununu serpin ve fırına verin.
  • Üstü kızarmaya başladığında domates sosunun diğer yarısını da fırın kabına koyup 5-10 dk daha pişirin.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder